Instruks
Dokumentnummer: KM-8-3-63
Revidert dato: 24.03.21
Opprettet dato: 15.01.20 (Ansvarlig: Kvalitetsansvarlig)
Endret dato:
Prosess: Personellutleie
Type: Instrukser & Rutiner
Ansvar – Lønnsavdelingen: har ansvar for å rapportere og lønne via lønnskjøring.
Ansvar – Partner: har ansvar for å påse at produktene ligger timelistene.
Ansvar – Kunde: har ansvar for å opplyse om interne lønnsforhold i kundeaktiveringen.
Responstid: Fortløpende.
Beskrivelse: Utgiftsgodtgjørelse for kost til medarbeider som er på reise med eller uten overnatting, er i sin helhet fritatt for forskuddstrekk og arbeidsgiveravgift, så lenge godtgjørelsen utbetales i henhold til de satsene som til enhver tid gjelder Skattedirektoratets forskuddsatser. I tillegg er det et krav om forelagt reiseregning.
Dersom godtgjørelsen overstiger Skattedirektoratets forskuddsatser, vil mer-utbetalingen utgjøre en skattepliktig del.
Når medarbeiderne får utbetalt diett må følgende produkter brukes basert på hvilken rettmessig type den enkelte har krav på:
- Diett 6-12 timer uten overnatting – antall x fast sats kr. 200,- per reise.
- Diett over 12 timer uten overnatting – antall x fast sats kr. 400,- per reise
- Diett med overnatting (hotell) – antall x fast sats kr. 589,- per døgn
- Diett (hybel u/kokemuligheter/pensjonat) – antall x fast sats kr. 164,- per døgn
- Diett (hybel/brakke m/kokemuligheter) – antall x fast sats kr. 91,- per døgn
- Diett (skattepliktig del) – antall x differensiert beløp over fast sats
Disse satsene gjelder for 2020.
Vi presiserer at det er svært viktig å føre opp antall i timelistene for at vi skal kunne rapportere riktig videre til myndighetene.
Dietten rapporteres via e-timelisten eller via manuelle timelister.